På befaring

Furuset Forum

Henrik smiler, og han smiler godt mens han rusler rundt omkring i idrettshallen Furuset Forum i Groruddalen i Oslo.

I ishockeyhallen trener unge håpefulle, og i en mindre sal sparker noen voksne menn fotball.

Les om Henriks partitur i Oslo sentrum.

Denne spesielle dagen, 11. september, er Henrik på befaring i Oslo øst. Henrik er produsent i Oslo-Filharmonien og er blant de som jobber med orkesterets satsing på nye publikumsgrupper. Derfor var han på et møte om dette i kulturdepartementet i forrige uke, og derfor var han på Furuset i dag.

– Jeg har lyst til å finne ut om det finnes arenaer i et annerledes område i byen som Oslo Filharmoninen og kanskje også andre kulturinstitusjoner kan bruke. Et Off-Broadway-sted som er ganske annerledes enn der vi pleier å være. En arena som gjøre det lettere å møte befolkningen i et annet område der vi kan arrangere konserter uten den tradisjonelle rammen rundt, som for mange virker fremmedgjørende.

Ishockey

– Og hva synes du om det du så?

– Dette var en kort og litt tilfeldig tur, så det ble litt overfladisk. Men jeg synes Furuset Forum er lokalisert i et interessant område. Hvis det går an å bruke salene i hallen til dette, så får vi se hva vi kan få til. Aller helst skulle jeg ønske at vi fant en gammel scene eller en mulighet til å bygge noe eget som kan bli en arena, slik at orkesteret kunne dra på turné i egen by istedenfor bare til Bergen og Berlin.

Han stakk også innom Tveten gård på Tveita, og der hilste han på en kontaktperson for gården.

– Det var et arrangement der, så det var ikke så lett å komme seg rundt for å se på mulighetene på gården.Dessuten bygges det der, men kanskje kan det være interessant å se nærmere på etter hvert, forteller han.

I morgen er det mandag og valgdag. Henrik er spent. Hvordan blir hans første valgdag som partimedlem? Drar han på valgvake for Arbeiderpartiet? Følg med på bloggen i morgen.

 Les tidligere innlegg om Henriks vei inn i et demokratisk parti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *