I sentrum

Benyttet Henrik fredag 9. september til å sanke stemmer for Det norske arbeiderparti? Han befant seg i Oslo sentrum, men hva gjorde han egentlig der?

– Jeg tok en tur dit for å se om min partikamerat var der for å dele ut roser. Planen var å hilse på ham og se hvordan han opererte i felten, og finne ut om jeg også kunne bidra aktivt. Jeg var usikker på om jeg var klar for det, derfor ville jeg ta en tur i Spikersuppa for å “kjenne” på det.

– Ble det noe roseutdeling på deg?

– Nei. Tidspunket for roseutdelingen hadde tydeligvis blitt endret, så da jeg kom dit var det avsluttet.  Men jeg fikk hilse på en svært hyggelig Bjørn Tore Godal og jeg ble dessuten mektig imponert over å se en av de mest profilerte overlevende fra Utøya stå på stand og drive aktiv valgkamp.

Les om Henriks første møte med Oslo Arbeiderparti.

Etter dette gikk Henrik videre til en bokhandel.

– Fant du noe partilitteratur der?

– Både nei og ja. Jeg gikk dit for å finne en bok som jeg leste en artikkel om nylig og som bekrefter mitt grunnsyn om at et samfunn er tjent med å ha minst mulig sosiale forskjeller. Det kan virke helt åpenbart, men det er godt å se det bekreftet av empirisk forskning. Slikt kan styrke min politiske retorikk.

Boken heter “Ulikhetens pris – Hvorfor likere fordeling er bedre for alle” og er skrevet av Richard Wilkinson og Kate Pickett.

Da har Henrik skaffet seg lesestoff for helga.

Siden sist har Henrik også vært i nærkontakt med sentrale kulturpolitiske myndigheter. Det ga ham ideer, og på søndag 11. september vil han forsøke å forfølge disse. Hva innebærer dette? Følg med.

 Les tidligere innlegg om Henriks vei inn i et demokratisk parti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *