Det første møtet

Henrik fikk lov til å møte opp på Arbeiderpartiets introduksjonsmøte på Stortinget. Og det var mange med ham på Løvebakken klokken fem i dag, torsdag 25. august.

-Utenfor var det en lang kø, men jeg var usikker på om det var til treffet jeg skulle på, forteller han.

Det viste seg at køen var til Ap-treffet. På vei inn møtte Henrik en bekjent av seg, og kanskje følte de seg begge litt utilpasse.

-Vi var enige om at vi begge var usikre på om vi vil klare å identifisere oss med Arbeiderpartiets kultur. En ting er verdiene, men vi er ikke enig med alt i Ap. Vil vi da klare å assosiere oss med partiets kultur? Samtidig er vi begge veldig klare på at dette vil vi prøve å ta del i fremfor å fortsette med bare passivt å mene.

Siden så mange nye Ap-medlemmer hadde møtt opp på Stortinget, ble de delt inn i to grupper.

-Det var visst uvanlig med så mange på introduksjonstreff. I min gruppe tror jeg vi var 30-40 stykker.

Henrik og gruppen fikk en omvisning på Stortinget før de endte opp i salen til Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Der fikk de pizza fra Peppes, vann og kaffe. Jan Bøhler, leder for Oslo Ap ledet møtet.

-Jeg likte godt at han sa at Arbeiderpartiet er et diskusjonsforum der medlemmene diskuterer hvilke løsninger som er best. Han oppfordret oss til å finne et lokallag og bli aktive medlemmer. Samtidig påpekte han at det selvfølgelig ikke var noe krav. Jeg fikk inntrykk av at partiet har mye fokus på debatt og diskusjon, og jeg fikk ikke noe følelse av autoritet eller ensretting. Vi satt der som ferskinger, men det ble tatt godt imot at noen av oss allerede stilte kritiske spørsmål.

Henrik og ferskingene ble også spurt om de vil være med på dør til dør-besøk og stå på stand nå i valgkampen.

-Jeg svarte «kanskje» på det, fordi jeg først må finne ut om dette er noe jeg kan identifisere meg med, og så må jeg bli kjent med det jeg skal fronte. Det er jeg usikker på om jeg rekker før denne valgkampen er ferdig.

Da møtet var over, møtte Henrik igjen hans bekjente. De pratet litt om møtet.

-Da kom jeg på noe fra studietiden, da jeg jobbet deltid for Norsk Gallup. Det var under kommunevalgkampen i 1995, og jeg fikk høre at deres statistiske modell tok høyde for at folk som stemmer på Ap er lite villige til å fortelle hva de stemmer. Vi kjente oss veldig godt igjen i dette begge to.

Kommer Henrik til å klare å identifisere seg med Arbeiderpartiets kultur? Vil Oslos befolkning se ham på en stand eller gående fra dør til dør? Les bloggen min, så får du svar.

 

 

One thought on “Det første møtet

Comments are closed.